04 - 12 juni 2022
Autotron 's-Hertogenbosch

04 - 12 juni 2022 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens moet strijd staken op Roland Garros

29/05/19, 18:46 | Meer van:

Kiki Bertens heeft haar partij in de tweede ronde op Roland Garros tegen Viktoria Kuzmova niet kunnen uitspelen. Bij een achterstand van 3-1 en 40-15 in de servicegame van de Slowaakse ging Bertens plots op haar bankje zitten.

Bertens vroeg om een medische time out en klaagde over een gebrek aan kracht in haar armen. De handen van de nummer vier van de wereld trilden. In overleg met de dokter staakte ze de strijd. Naar verluidt zou Bertens sinds de ochtend last te hebben van buikgriep.

Door deze opgave verliest Roland Garros één van de topfavoriete voor de eindzege. Kuzmova speelt in de derde ronde tegen Johanna Konta of Laura Davis.