8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Ostapenko en Flipkens kunnen zich klaarmaken voor gras

28/05/19, 15:51 | Meer van: ,

Het toernooi van Roland Garros zit er na één wedstrijd alweer op voor Jelena Ostapenko. De winnares van 2017 was in de openingsronde niet opgewassen tegen Viktoria Azarenka. De Wit-Russin was met 6-3 7-6(4) te sterk voor de mondiale nummer 39.

De eerste set kenmerkte zich door serviceverlies van beide speelsters. Ostapenko kwam telkens op voorsprong door de opslaggame van Azarenka te winnen, maar leverde prompt haar eigen servicegame in. Totdat bij 3-3 Azarenka plots drie games op rij wist te winnen en daarmee de openingsset.

Het tweede bedrijf werden de servicegames wel gewonnen, ondanks dat Ostapenko in de partij maar liefst 17 dubbele fouten sloeg. In de tiebreak was het Azarenka die net iets minder fouten maakte dan haar Letse tegenstandster. De voormalig nummer één zegevierde in de tiebreak met 7-4 en won daarmee de partij in twee sets.

Ostapenko, die met 60 onnodige fouten de baan in de Franse hoofdstad verliet, kan zich nu voorbereiden op het spelen op gras. Voor Azarenka wacht een tweede rondepartij tegen lijstaanvoerster Naomi Osaka of Anna Karolina Schmiedlova.

Voor Kirsten Flipkens viel ook het doek op het gemalen baksteen van Parijs. Op haar minst geliefde ondergrond was de Belgische niet opgewassen tegen Monica Puig. De gouden medaille winnares van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro was met 6-1 7-5 de betere. Puig treft voor een plaats in de derde ronde Daria Kasatkina. De Russin versloeg Jasmine Paolini met 6-2 6-3.