05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase strandt in openingsronde, Goffin wel door in Parijs

26/05/19, 20:29 | Meer van: ,

Het is Robin Haase niet gelukt de tweede ronde te bereiken op Roland Garros. De Hagenaar was in vier sets niet opgewassen tegen Philipp Kohlschreiber. De Duitser won met 6-4 6-4 6-7(5) 6-1.

Kohlschreiber startte de vierde confrontatie tegen Haase sterk door acht punten op rij te pakken. De break in de openingsgame was voldoende om de openingsset met 6-4 uit te serveren.

In het tweede bedrijf was het Haase die de eerste breakpunten creëerde, maar niet verzilverde. Prompt was het Kohlschreiber die een game later wel toesloeg in de tweede opslaggame van de Nederlandse nummer één. Deze vroege break wist de mondiale nummer 53 net als in de eerste set vast te houden voor setwinst: 6-4.

De derde set kenmerkte zich door hoogstaande rally’s. Beide spelers serveerden sterk en een tiebreak moest een beslissing brengen. Hierin speelde Haase heel sterk. Met enkele fraaie winners liep hij uit naar een 5-1 voorsprong. Een verlenging van de partij was inzicht, maar werd nog even spannend doordat Kohlschreiber terugkwam tot 4-5. Vervolgens speelde Haase weer aanvallend en beloonde zichzelf met winst in de tiebreak (7-5) en dwong daarmee een vierde set af.

Het opgebouwde momentum kon Haase niet lang vasthouden in het vierde bedrijf. Snel serviceverlies zorgde ervoor dat Kohlschreiber rap uit liep naar 4-1 om vervolgens nog een keer door de opslaggame van Haase te gaan. De Duitser serveerde vervolgens de partij eenvoudig uit en verzekerde zich daarmee een ticket voor de tweede ronde.

Voor een plek in de derde ronde is Nicolas Mahut de tegenstander. De Franse wildcardspeler kwam tegen Marco Cecchinato terug van een 2-0 achterstand. De drievoudig winnaar in Rosmalen zegevierde met 2-6 6-7(6) 6-4 6-2 6-4.

Goffin wel door
David Goffin heeft zonder veel problemen de tweede ronde bereikt van het Grand Slamtoernooi in de Franse hoofdstad. Op het Parijse gravel versloeg hij Ricardes Berankis met 6-0 6-2 6-2.

Zijn tegenstander in de volgende ronde komt uit het duel tussen de Amerikaan Denis Kudla en Miomir Kechmannovic uit Servië.