06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Dimitrov en Tsitsipas winnen op openingsdag Roland Garros

26/05/19, 16:19 | Meer van: ,

Grigor Dimitrov en Stefanos Tsitsipas hebben op de openingsdag van Roland Garros de tweede ronde bereikt.

Op baan 1 van het Franse Grand Slamtoernooi had Dimitrov vijf sets nodig om zich te ontdoen van Janko Tipsarevic. De Bulgaar zegevierde met 6-3 6-0 3-6 6-7(4) 6-4.

In eerste instantie was er geen vuiltje aan de lucht voor Dimitrov. Hij pakte in mum van tijd een 2-0 voorsprong in sets tegen de Serviër, die door blessureleed is afgezakt naar plek 327 op de ATP-ranking. Echter drukte Dimitrov niet helemaal door en zag zijn tegenstander langszij komen. In de beslissende vijfde set gaf een late break voor de Bulgaar de bevrijding.

Na meer dan drie uur spelen benutte hij zijn matchpoint voor een plek in de tweede ronde. Daarin is Marin Cilic de tegenstander. De als 11de geplaatste Kroaat was met 6-3 7-5 6-1 te sterk voor Thomas Fabbiano uit Italië.

Tsitsipas had minder moeite op de eerste dag van het gravel Grand Slam in Parijs. De Griek was binnen twee uur klaar met Maximillian Marterer: 6-2 6-2 7-6(4). Alleen in de derde set kon de linkshandige Duitser Tsitsipas bijbenen, maar in de tiebreak kwam de mondiale nummer zes niet in de problemen.

Om de derde ronde te bereiken zal Tsitsipas moeten zien af te rekenen met Hugo Dellien. Hij versloeg Prajnesh Gunneswaran in straight sets.