8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Verdasco en Tsitsipas bij laatste acht in Rome

17/05/19, 10:39 | Meer van: ,

Fernando Verdasco en Stefanos Tsitsipas hebben de kwartfinale bereikt van het Masters 1000-toernooi in Rome.

Verdasco versloeg in de derde ronde de sterke Rus Karen Khachanov met 7-5 3-6 6-3. De 35-jarige Spanjaard toont deze week goede vorm in de Italiaanse hoofdstad, want in ronde twee stuurde hij Dominic Thiem naar huis. De jonge Oostenrijker is één van de beste gravelspelers op de tour.

Om de halve finale te bereiken zal Verdasco moeten zien af te rekenen met dé beste gravelspeler van de wereld. Vriend en landgenoot Rafael Nadal staat dan tegenover hem. De titelverdediger verloor nog maar twee games in zijn twee partijen in Rome.

Tsitsipas was op de late donderdagavond in twee sets te sterk voor publiekslieveling Fabio Fognini. In een volgepakt stadion op het Foro Italico hield de 20-jarige Griek het hoofd koel en zegevierde met 6-4 6-3.

Voor een plek bij de laatste vier moet Tsitsipas het opnemen tegen Roger Federer. De Zwitser besloot op het laatste moment mee te doen in de Italiaanse hoofdstad en had zijn handen vol aan Borna Coric. Federer overleefde twee matchpoints in de derde set tiebreak tegen de Kroaat. Hij won uiteindelijk met 2-6 6-4 7-6(7).

De wedstrijd tussen Verdasco en Nadal staat gepland voor vrijdagmiddag 14.30 uur. Tsitsipas en Federer spelen vervolgens niet voor 16.00 uur op hetzelfde centre court.