8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Verdasco boekt topzege in Rome

16/05/19, 13:19 | Meer van:

Bij het Masters 1000-toerooi van Rome heeft Fernando Verdasco een topzege geboekt. De Spanjaard versloeg titelfavoriet Dominic Thiem met 4-6 6-4 7-5.

Thiem wordt ook wel de gravelprins genoemd. De Oostenrijker haalde vorig jaar de finale van Roland Garros waar gravelkoning Rafael Nadal te sterk was. Dit jaar won Thiem al twee titels en is hij opgeklommen naar plek vier op de wereldranglijst.

Ondanks zijn goede vorm was hij toch opnieuw niet opgewassen tegen Verdasco. De linkshandige hardhitter verloor nog nooit van Thiem en was ook in hun vierde onderlinge ontmoeting te sterk.

Door de regen in de Italiaanse hoofdstad werd het programma van woensdag gecanceld. Dat betekent dat Verdasco op donderdag nog een keer in actie moet komen. Karen Khachanov won zijn tweede rondepartij al op dinsdag en is zijn tegenstander voor een plek in de kwartfinale.

Jeremy Chardy redde het niet om de derde ronde te bereiken. De Libéma Openfinalist van vorig jaar was niet opgewassen tegen Rafael Nadal. De titelverdediger was met duidelijke cijfers te sterk: 6-0 6-1.