8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens met veel moeite langs lucky loser

16/05/19, 12:29 | Meer van:

Kiki Bertens heeft de derde ronde bereikt van het WTA-toernooi in Rome. Ze versloeg Amanda Anisimova met 6-2 4-6 7-5.

Door het slechte weer werd er op woensdag geen enkele partij gespeeld. Dat betekende dat het schema voor donderdag volgepakt is. Bertens en Anisimova, die in de laatste kwalificatieronde verloor maar door aan afzegging toch mocht meedoen aan het hoofdtoernooi, betraden daarom al om 10.00 uur de baan in de Italiaanse hoofdstad.

Het was de Nederlandse nummer één die het meest wakker was en in rap tempo een 6-2 3-0 voorsprong nam. De 17-jarige Amerikaanse maakte tot dan toe veel fouten en had niks in te brengen tegen de winnares van het toernooi van Madrid. Uit het niets veranderde echter de wedstrijd. Vanaf 4-2 verloor Bertens plots vier games op rij en daarmee de set. De Wateringse raakte zichtbaar gefrustreerd en kreeg van de umpire een waarschuwing nadat ze een bal uit boosheid het stadion uit sloeg.

De pijn van het verlies van de tweede set leek weg te zijn toen Bertens direct de servicegame van Anisimova pakte. Echter kon Bertens niet lang genieten van het momentum, want ze leverde zelf haar volgende opslaggame direct in. De kersverse nummer vier van de wereld wist nog drie keer de servicegame van haar jonge tegenstandster af te snoepen, maar werd telkens direct teruggebroken. Totdat ze bij 6-5 mocht serveren voor de wedstrijd. Op het eerste matchpoint was het raak met een ace, waarna een schreeuw van opluchting door het stadion klonk.

Later op donderdag moet Bertens opnieuw de baan op. Carla Suarez Navarro is dan de tegenstandster. De Spaanse met de enkelhandige backhand zag tegenstandster Alizé Cornet bij een stand van 6-3 3-0 de strijd staken. Suarez Navarro heeft dus minder inspanning hoeven leveren om de derde ronde te bereiken.

Belinda Bencic en Danielle Collins strandden in de tweede ronde. Kristina Mladenovic was met 6-2 2-6 6-1 te sterk voor Bencic. Collins was in drie sets niet opgewassen tegen Garbine Muguruza. De Spaanse tweevoudig Grand Slamkampioene zegevierde met 6-4 4-6 6-2.