8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

De Bakker en Rus ontvangen wildcard

15/05/19, 10:15 | Meer van: , ,

Het internationale deelnemersveld van Libéma Open krijgt extra Nederlandse inbreng. Kiki Bertens krijgt bij het WTA-toernooi op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch gezelschap van Arantxa Rus, terwijl aan het ATP-toernooi naast Robin Haase ook Thiemo de Bakker zal deelnemen.

De 28-jarige Rus en de 30-jarige De Bakker hebben van de organisatie een wildcard gekregen.

Rus maakte in 2007 haar debuut in Rosmalen. De huidige nummer 129 strandde destijds in de openingsronde. Haar beste resultaat is het bereiken van de kwartfinale in 2017. De nummer twee van Nederland doet komende editie voor de negende keer mee aan het hoofdtoernooi.

Bertens ook in dubbelspel
In het dubbelspel zal Rus haar opwachting maken aan de zijde van Michaëlla Krajicek. De toernooiwinnares van 2006 betreedt dit jaar alleen in het dubbelspel de baan.

Demi Schuurs en Bertens vormen dit jaar ook een duo. Schuurs won vorig jaar de dubbelspeltitel samen met Elise Mertens. De Limburgse dubbelspecialiste haalde in 2017 de eindstrijd samen met Bertens.

De Bakker
Thiemo De Bakker neemt komende editie voor de zesde keer deel aan het ATP 250-toernooi in Rosmalen. Net als Rus maakte ook hij zijn debuut in 2007. In 2014 deed hij voor de laatste keer mee. De Bakker bereikte toen de kwartfinale, wat tevens zijn beste resultaat op het Brabantse gras was.