05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Goffin verslaat Wawrinka en herhaling Libéma Openfinale in Rome

14/05/19, 13:29 | Meer van: , ,

Bij het Masters 1000-toernooi van Rome heeft David Goffin de tweede ronde bereikt. In de openingsronde was hij met 4-6 6-0 6-2 te sterk voor Stan Wawrinka.

Een incident op de tribune zorgde ervoor dat beide spelers halverwege de openingsset even van de baan af moesten. Een toeschouwers werd tijdens de servicegame van Goffin onwel. Bij terugkomst was het de Belg die prompt zijn opslag verloor, waarna Wawrinka de set naar zich toetrok.

Vanaf het tweede bedrijf kon Goffin bijna niets meer fout doen, terwijl Wawrinka fout op fout stapelde. Van de 14 gespeelde games vielen er 12 de kant op van de Belgische nummer één. Waardoor de eindstand na bijna twee uur spelen op het bord stond.

In de volgende ronde is de als zevende geplaatste Juan Martin del Potro de tegenstander van de nummer 23 van de wereld.

Herhaling Libéma Openfinale
Een opvallend affiche in de eerste ronde op het Italiaanse gravel was die tussen Richard Gasquet en Jeremy Chardy. De Franse leeftijdsgenoten bestreden elkaar vorig jaar in de finale van Libéma Open. Gasquet ging er 11 maanden geleden met de titel vandoor op het gras van Rosmalen, maar in Rome was het Chardy die een drie sets zege boekte.

De 32-jarige speler uit Pau won met 6-1 4-6 6-3 van Gasquet die terug is na een liesoperatie.

In de tweede ronde is Rafael Nadal de tegenstander van Chardy. De Spanjaard is als tweede geplaatst.

Grigor Dimitrov en Frances Tiafoe bleven ook in de eerste ronde steken. Dimitrov was niet opgewassen tegen Jan-Lennard Struff. De Duitser won met 6-4 6-7(5) 6-3.

Tiafoe ging ook in drie sets onderuit. Joao Sousa was met 6-3 6-7(3) 7-6(4) nipt te sterk voor de Amerikaan.