05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bencic wel, Sabalenka niet door openingsronde in Rome

14/05/19, 15:37 | Meer van: , ,

Het is Belinda Bencic gelukt om de tweede ronde van het grote WTA-toernooi in Rome te bereiken. De nummer 15 van de wereld was met 2-6 6-3 6-2 te sterk voor Anastasija Sevastova.

Het verschil op de ranglijst tussen beide speelsters is slechts drie plekken, maar toch is het een zeer knappe overwinning voor Bencic. De als 12de geplaatste Sevastova speelt namelijk graag op gemalen baksteen, terwijl de Zwitserse liever op snellere ondergronden acteert.

Om een plek in de derde ronde te bereiken moet Bencic zien af te rekenen met Kristina Mladenovic. De Française versloeg haar landgenote Caroline Garcia opvallend eenvoudig met 6-1 6-2.

Het was een goede dag voor de Franse speelsters, want ook Alizé Cornet bereikte de volgende ronde. De qualifier versloeg verrassend Aryna Sabalenka. De Wit-Russin was als negende geplaatst op het Italiaanse gravel, maar moest na twee sets de felicitaties aan haar tegenstandster geven. Cornet zegevierde met 6-1 6-4 en treft in de tweede ronde Carla Suarez Navarro.

Danielle Collins bereikte na één set spelen ook de tweede ronde. De Amerikaanse had de openingsset tegen Caroline Wozniacki in een tiebreak gewonnen, toen ze zag dat haar Deense tegenstandster de strijd staakte. De halve finaliste van de afgelopen Australian Open treft in de tweede ronde Garbine Muguruza.

Jelena Ostapenko moest ook de strijd staken. Mihaela Buzarnescu leidde al met 6-2 5-4 toen de Letse de handdoek in de ring wierp.