05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Verdasco wel, De Minaur niet verder in Rome

13/05/19, 18:08 | Meer van: ,

Fernando Verdasco heeft de tweede ronde bereikt van het Masters 1000-toernooi van Rome. De Spanjaard kwam tegen de Brit Kyle Edmund terug van een set achterstand. Na bijna 2,5 uur spelen stond de eindstand pas op het bord: 4-6 6-4 6-2.

In Rome wordt het laatste grote ATP- en WTA-toernooi gehouden, voordat Roland Garros op 27 mei begint. De complete wereldtop, inclusief Roger Federer, is aanwezig om zich op het Italiaanse gravel voor te bereiden op het tweede Grand Slamtoernooi van het jaar.

In de tweede ronde treft Verdasco de nummer vijf van de plaatsingslijst, Dominic Thiem. De Oostenrijker had een bye in de eerste ronde.

Alex de Minaur trof in zijn eerste partij in de Italiaanse hoofdstad thuisspeler Marco Cecchinato. De als 16de geplaatste Italiaan versloeg de jonge Australiër met 4-6 6-3 6-1. Cecchinato, die is geboren in Palermo, ontmoet in de tweede ronde Philipp Kohlschreiber. De Duitser was met 6-2 3-6 6-3 te sterk voor Gilles Simon uit Frankrijk.