05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Djokovic stopt zegereeks Tsitsipas

13/05/19, 10:02 | Meer van:

De zegereeks van Stefanos Tsitsipas is ten einde gekomen. Novak Djokovic was in de finale van het Masters 1000-toernooi van Madrid met 6-3 6-4 te sterk voor de Griek.

Tsitsipas won voorafgaand aan de Mutua Madrid Open het toernooi van Estoril en kwam vol vertrouwen naar de Spaanse hoofdstad. In Madrid breidde hij zijn zegereeks uit naar acht door onder andere in de halve finale van gravelkoning Rafael Nadal te winnen.

In de eindstrijd was nummer één van de wereld Djokovic te solide. De Serviër kroonde zich na precies 1,5 uur spelen tot toernooiwinnaar. Djokovic pakte in Madrid zijn 33ste Masters 1000-titel en komt hiermee op gelijke hoogte met Nadal. Bovendien was de overwinning op Tsitsipas zijn tweehonderdste zege op een toptienspeler.

Tsitsipas stijgt door zijn finaleplek twee plaatsen op de wereldranglijst en is nu de mondiale nummer zeven. Djokovic blijft de lijstaanvoerder.