05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Aanvallende Tsitsipas verslaat Nadal op gravel

12/05/19, 00:01 | Meer van:

In de halve finale van het Masters 1000-toernooi van Madrid heeft Stefanos Tsitsipas een sensationele overwinning geboekt op Rafael Nadal. Met 6-4 2-6 6-3 verzekerde de Griek zich van een plek in de eindstrijd.

In de eerste set zocht Tsitsipas veelvuldig het net op. Deze tactiek bleek te werken en met schitterende volley’s hield hij de nummer twee van de wereld goed onder druk. Eén break was voldoende om een set voorsprong te pakken.

In het tweede bedrijf zorgde Nadal met zijn kenmerkende stijl dat Tsitsipas meer in het achterveld moest acteren. Op dat terrein is de 11-voudig Roland Garroskampioen in zijn element en hij won de set dan ook met 6-2.

Aan het begin van de beslissende derde set hield Nadal het momentum. Bij 1-2 werkte Tsitsipas twee breakpunten succesvol weg. Prompt wist de speler uit Athene de opslaggame van Nadal af te snoepen en liep de nummer negen van de ranking uit naar een dubbele break voorsprong. Op 5-2 verzuimde Tsitsipas de wedstrijd uit te serveren, maar in de servicegame van Nadal wist hij wel op zijn vierde matchpoint toe te slaan: 6-3.

Door het bereiken van de finale in Madrid is de twintigjarige Tsitsipas acht wedstrijden op rij ongeslagen. Vorige week was hij al de beste in Estoril. In de titelstrijd in de Spaanse hoofdstad treft hij Novak Djokovic. De nummer één van de wereld rekende in twee tiebreaks af met Dominic Thiem.