05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas breidt winstreeks uit met topzege

11/05/19, 09:13 | Meer van:

Zeven wedstrijden op rij is Stefanos Tsitsipas ongeslagen. De Griek won vorige week de titel in Estoril en bereikte vrijdagavond laat de halve finale van het Masters 1000-toernooi van Madrid door Alexander Zverev in drie sets te verslaan:7-5 3-6 6-2.

Ruim twee uur duurde het derde treffen tussen Tsitsipas en Zeverev. De eerdere ontmoetingen hadden beiden spelers onderling verdeeld.

Zverev was in de Spaanse hoofdstad de titelverdediger, maar Tsitsipas stapte vol zelfvertrouwen de baan in het Caja Magica op. De twintigjarige speler uit Athene steekt immers in uitstekende vorm en verloor nog geen set tijdens de Mutua Madrid Open.

Op weg naar zijn zege moest Tsitsipas de tweede set laten aan de nummer drie van de wereld. Maar in het beslissende bedrijf was hij heer en meester en boekte zodoende de winst op zijn hoogstgeplaatste tegenstander van dit jaar.

Om de eindstrijd te bereiken van het Spaanse Masters 1000-toernooi zal Tsitsipas een nog hoger niveau moeten zien te halen. Niemand minder dan vijfvoudig toernooiwinnaar Rafael Nadal is zijn tegenstander.

De koning van het gravel rekende op overtuigende wijze af met Stan Wawrinka: 6-1 6-2.