05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens bereikt opnieuw finale van Madrid

11/05/19, 08:50 | Meer van:

Voor het tweede jaar op rij heeft Kiki Bertens de finale bereikt van het toernooi van Madrid. De nummer zeven van de wereld versloeg Sloane Stephens met 6-2 7-5.

De twee voorgaande ontmoetingen met de Amerikaanse werden verloren door Bertens, maar de Wateringse toont deze week in ijzersterke vorm te zijn. Al haar partijen won ze immers in straight sets en ook tegen Stephens kwam Bertens goed uit de startblokken. De eerste set viel dan ook met 6-2 snel haar kant op.

Het tweede bedrijf zat echter vol spanning. Stephens had op de service van Bertens bij 5-4 twee setpunten op rij, maar de Nederlandse nummer één wist ze weg te werken. Vervolgens behield Bertens het momentum en denderde door de opslaggame van Stephens om vervolgens de partij zelf uit te serveren: 7-5.

In de eindstrijd van het Premier-event in de Spaanse hoofdstad treft Bertens op zaterdagavond Simona Halep. Als Bertens de eindstrijd weet te winnen dan schrijft ze historie, want dan stijgt ze naar plek vier van de mondiale ranglijst. Nog nooit stond een Nederlandse speelster zo hoog. Betty Stöve behaalde in de jaren ’70 de vijfde positie.