8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

IJzersterke Bertens neemt revanche tegen Kvitova

09/05/19, 23:42 | Meer van:

De kwartfinale van het Premier-toernooi van Madrid tussen Kiki Bertens en Petra Kvitova was een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar. Was het Kvitova die vorig jaar de finalepartij in drie sets won, dit keer pakte Bertens overtuigend de zege: 6-2 6-3.

Vanaf 1-2 in de eerste set kon Bertens niks fout doen. De Nederlandse nummer één won zeven games op rij en liep uit naar 6-2 2-0. De kans voor 3-0 verzilverde de Wateringse niet, waardoor Kvitova wankelde maar niet viel. De Tsjechische kwam terug in de partij door de servicebreak ongedaan te maken en op 3-3 kwam.

Vanaf dat moment was het weer Bertens die met foutloos tennis het momentum naar zich toetrok. Met een geweldige returnwinner leidde ze een winstreeks van drie games in. Op het tweede matchpoint was het raak. Een dropshot werd door Bertens opgevolgd door een geweldige passing met haar forehand langs de lijn.

Om opnieuw de finale te bereiken in de Spaanse hoofdstad zal Bertens moeten zien af te rekenen met Sloane Stephens. De Amerikaanse, die sinds deze week wordt gecoacht door Sven Groeneveld, ontdeed zich eenvoudig met 6-4 6-3 van Petra Martic.