8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas, Tiafoe en Chardy ronde verder in Madrid

08/05/19, 18:47 | Meer van: , ,

Een goede dag voor veel Libéma Opendeelnemers bij het Masters 1000-toernooi van Madrid. Stefanos Tsitspas, Frances Tiafoe en Jeremy Chardy bereikten allemaal de derde ronde.

Tsitsipas speelde op woensdag zijn eerste wedstrijd bij de Mutua Madrid Open. De Griek won vorige week het toernooi van Estoril en kwam pas laat aan in de Spaanse hoofdstad. Als nummer acht van de plaatsingslijst hoefde hij in de eerste ronde niet in actie komen.

Tegen Adrian Mannarino kwam Tsitsipas niet echt in de problemen.: 6-2 7-5 zege. Na een vlotte eerste set ging het in het tweede bedrijf lang gelijk op. Bij 6-5 plaatste Tsitsipas de break en daarmee de winst in de partij.

Tegenstander voor een plek in de kwartfinale komt voor Tsitsipas uit het duel tussen thuisspeler Fernando Verdasco en de Rus Karen Khachanov.

Andere Libéma Openspelers
Tiafoe wist ook de derde ronde te bereiken. De Amerikaan versloeg Philipp Kohlschreiber met 6-4 3-6 6-3 en treft nu Rafael Nadal.

Chardy won verrassend eenvoudig van Diego Schwartzman. De Libéma Openfinalist rekende met 6-1 6-2 af met de kleine Argentijn. De Fransman mag het bij de laatste 16 opnemen tegen mondiale nummer één Novak Djokovic.