8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Gasquet niet opgewassen tegen Federer

07/05/19, 21:14 | Meer van: ,

Het is Richard Gasquet niet gelukt om de rentree van Roger Federer op gravel te verstoren. De Zwitser was in de tweede ronde van het Masters 1000-toernooi in Madrid met 6-2 6-3 te sterk voor de Fransman.

Drie jaar geleden was het dat Federer voor het laatst op het gemalen baksteen stond, maar de twintigvoudig Grand Slamkampioen schoot uit de startblokken en liep uit naar een 3-0 voorsprong.

Gasquet, die aan zijn eerste toernooi sinds oktober bezig was, hervond daarna wat meer zijn ritme en scoorde regelmatig met zijn handelsmerk: de enkelhandige backhand langs de lijn. De marge van drie games was echter voldoende voor Federer om de set zelfs met 6-2 binnen te slepen.

In het tweede bedrijf ging het lange tijd gelijk op, totdat Gasquet bij 3-4 zijn opslaggame moest inleveren. Hiermee was het verzet van de Libéma Opentitelhouder gebroken en serveerde Federer de partij op zijn eerste matchpoint uit.

Om de kwartfinale te bereiken zal de als vierde geplaatste Federer moeten zien af te rekenen met Gaël Monfils of Marton Fucsovics. De Hongaar verschalkte eerder David Goffin.

Libéma Openfinalist Jeremy Chardy rekende in de eerste ronde af met qualifier Albert Ramos-Vinolas. De Fransman won in drie sets: 6-2 4-6 7-5 en speelt in de tweede ronde tegen Diego Schwartzman.