8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens rekent af met onvoorspelbare Ostapenko

06/05/19, 14:10 | Meer van: ,

In de tweede ronde van het grote WTA-toernooi van Madrid heeft Kiki Bertens de derde ronde bereikt. Ze versloeg Jelena Ostapenko met 6-4 6-3.

Vorig jaar haalde Bertens de finale bij het Premier-evenement in de Spaanse hoofdstad. De Wateringse toonde in haar partij tegen de onvoorspelbare Ostapenko dat ze ook deze editie in goede vorm steekt.

Ondanks dat Bertens in zowel de eerste als tweede set tegen een vroege break achterstand aankeek, kwam ze eigenlijk niet echt in de problemen. De Nederlandse nummer één repareerde die achterstand direct en hield de Roland Garroskampioene van 2017 goed onder druk.

Een break bij 5-4 in de eerste set en 4-3 in het tweede bedrijf leidde de eindzege in voor de nummer zeven van de plaatsingslijst.

Om de kwartfinale te bereiken dient Bertens te zien af te rekenen met Anastasija Sevastova. De nummer 13 van de wereld versloeg Mihaela Buzarnescu met 6-3 6-4.

Belinda Bencic komt later in actie tegen Svetlana Kuznetsova. Bencic en de tweevoudig Grand Slampkampioene kruiste twee keer eerder de degens. In de onderlinge tussenstand staat het 1-1.