8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Zwaarbevochten zege Tsitsipas op taaie qualifier

03/05/19, 15:21 | Meer van:

Bij het ATP 250-toernooi van Estoril heeft Stefanos Tsitsipas de halve eindstrijd bereikt. Qualifier Joao Domingues gaf goed tegenstand, maar werd toch in twee sets verslagen door de Griek: 7-6(3) 6-4.

Tsitsipas moest vooral in de eerste set diep gaan tegen zijn Portugese tegenstander. De nummer één van de plaatsingslijst keek lange tijd tegen een break achterstand aan. Toen Domingues bij 5-4 mocht serveren voor de openingsset vond Tsitsipas enkele openingen in het taaie baselinespel van zijn tegenstander. Tsitsipas brak zijn opponent en twee games later moest een tiebreak de beslissing brengen. De nummer tien van de wereld wist in de tiebreak vanaf 2-3 alle punten te winnen en zodoende de eerste set.

Eén break in het tweede bedrijf (6-4) was voldoende voor Tsitsipas, die alles uit de kast moest halen om het spel van de mondiale nummer 215 te ontregelen. Van service volley tot baselinespel.

Goffin
Voor een plek in de finale op het Portugese gravel is David Goffin de tegenstander van Tsitsipas. De als vierde ingeschaalde Belg had zijn handen vol aan Malek Jaziri. De ongeplaatste Tunesiër pakte de eerste set met 6-4 en leek af te steven op een verrassing, maar Goffin wist net op tijd het tij te keren. De nummer 25 van de wereld greep de tiebreak van de tweede set en stoomde vervolgens door naar de overwinning: 4-6 7-6(4) 6-2.

Frances Tiafoe redde het niet om de laatste vier te bereiken. De Amerikaan speelde vrijdagavond laat zijn kwartfinale tegen lucky loser Pablo Cuevas. De gravelspeler uit Uruguay gaf Tiafoe met 6-0 6-7(5) 6-2 het nakijken.