8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Slechte dag voor Mertens in Marokko

02/05/19, 19:25 | Meer van:

Elise Mertens beleefde geen goede dag in Rabat. De titelverdedigster van het Marokkaanse graveltoernooi werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Maria Sakkari. Het werd 6-4 7-6(2) voor de als zesde geplaatste speelster uit Griekenland.

Mertens haalde niet haar gebruikelijke niveau en maakte voor haar doen veel unforced errors. Met name met haar service had Mertens moeite.

In de tweede set werd de Belgische nummer één bij 5-6 behandeld aan haar rechterschouder. Na de drie minuten durende behandeling wist de als eerste geplaatste Mertens nog wel haar opslaggame te behouden, maar in de tiebreak die volgde was het verzet gebroken. Zonder problemen liep Sakkari naar een 7-2 winst in de tiebreak en daarmee de partij.

Om de finale te bereiken van het WTA-toernooi in Rabat moet Sakkari opnieuw zien af te rekenen met een speelster uit België. Alison van Uytvanck had vooral in de eerste set veel tegenstand van haar landgenote Ysaline Bonaventure. Van Uytvanck zegevierde na ruim anderhalf uur spelen met 5-7 6-1 6-2.