05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Grand Slamkampioene Ostapenko komt naar Rosmalen

01/05/19, 11:15 | Meer van:

Jelena Ostapenko heeft haar deelname bevestigd aan het grastoernooi van Rosmalen dat van 10 tot en met 16 juni plaatsvindt. De Roland Garroskampioene van 2017 voegt zich bij onder anderen Kiki Bertens, Aryna Sabalenka, Elise Mertens, Belinda Bencic en Australian Opensensatie Danielle Collins.

Gras en hardcourt zijn de favoriete ondergronden van Ostapenko. Toch won de 21-jarige Letse haar eerste van twee toernooien op gravel. In 2017 verraste ze vriend en vijand door ogenschijnlijk uit het niets de enkelspeltitel van Roland Garros te pakken. In de finale werd Simona Halep met harde klappen van het centre court geslagen. Een paar maanden later was ze ook de beste op het hardcourt van Seoel.

Dat Ostapenko ook goed op gras uit de voeten kan, blijkt wel uit het feit dat ze in 2017 ook de kwartfinale op Wimbledon bereikte en vorig jaar de halve finale in Londen speelde. In 2016 strandde ze bij haar enige deelname in Rosmalen in de tweede ronde.

De speelster uit Riga kan naast tennissen ook heel goed dansen, wat haar voetenwerk op de tennisbaan naar eigen zeggen ten goede komt. Zeven jaar lang deed Ostapenko minimaal vier keer per week aan ballroom dancing.

Ostapenko, die vorig jaar de mondiale nummer vijf was, is één van de titelfavorieten van Libéma Open 2019, waar Kiki Bertens de lijstaanvoerster is. De nummer zeven van de wereld wordt als toptienspeelster vergezeld door Aryna Sabalenka. De Wit-Russin staat op plek tien van de WTA-ranking.

Andere grote namen die in actie zullen komen op de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch zijn die van Belgische nummer één Elise Mertens, Zwitserse nummer één Belinda Bencic en Danielle Collins. De 25-jarige Amerikaanse bereikte bij het eerste Grand Slamtoernooi dit jaar de halve finale.

Op dit moment zijn 21 spelersnamen bekend. Klik hier voor de hele lijst. In een later stadium wordt dit aantal uitgebreid met vier wildcards, zes qualifiers en één special exempt. Het speelschema zal bestaan uit 32 spelers.

Aleksandra Krunic won in 2018 de enkelspeltitel en zal haar Libéma Opentitel dit jaar proberen te verdedigen.