05 - 13 juni 2021
Autotron 's-Hertogenbosch

05 - 13 juni 2021 | Autotron 's-Hertogenbosch

Toptienspeelster Sabalenka naar Libéma Open

29/04/19, 11:15 | Meer van:

Aryna Sabalenka is de tweede speelster uit de mondiale toptien die van 10-16 juni aanwezig zal zijn bij Libéma Open. De nummer tien van de wereld vergezelt Kiki Bertens, die op plek zeven staat.

Sabalenka is geboren in Minsk (Wit-Rusland) en bestormde afgelopen twee jaar de wereldranglijst. In februari was de twintigjarige speelster al even de mondiale nummer negen.

Het wordt het tweede bezoek van Sabalenka aan de grasbanen van Autotron ’s-Hertogenbosch. Vorig jaar was ze bij haar optreden de nummer 46 van de WTA-ranglijst en was de kwartfinale het eindstation. Dit jaar is ze als toptienspeelster één van de grote titelkandidaten.

De winnares van drie WTA-toernooien (Shenzhen in 2019, Wuhan en New Haven in 2018) wordt gecoacht door Dmitry Tursunov. De Rus weet hoe je op gras moet winnen, want hij schreef het ATP-toernooi van Rosmalen in 2011 op zijn naam.

Onlangs speelde Sabalenka met haar land nog de halve finale van het Fed Cuptoernooi. Wit-Rusland ging op bezoek bij Australië nipt met 3-2 onderuit, waardoor een tweede finale van het landentoernooi werd gemist. In 2017 speelde Sabalenka en haar landgenotes verrassend de eindstrijd tegen de Verenigde Staten.

Naast Sabalenka en Bertens is ook bekend dat Elise Mertens (WTA-18) en Belinda Bencic (WTA-20) acte de presénce zullen geven bij het gecombineerde WTA/ATP-evenement.

Bij de mannen zijn Stefanos Tsitsipas, David Goffin, Frances Tiafoe, Fernando Verdasco en Robin Haase spelers die hun komst reeds hebben bevestigd. Lleyton Hewitt zal voor de laatste keer schitteren in Nederland door deel te nemen aan het dubbelspeltoernooi.

Het voorlopige deelnemersveld van zowel mannen als vrouwen wordt woensdag 1 mei bekendgemaakt.

Kaarten voor Libéma Open zijn hier te verkrijgen en telefonisch via 0900 – 1353.