06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tweede ronde eindstation voor Haase

10 April, 13:07 | Meer van:

Bij het graveltoernooi van Marrakech is Robin Haase in de tweede ronde uitgeschakeld. Lorenzo Sonego stuurde Haase met 7-6(5) 6-3 naar huis.

Haase begon niet voortvarend aan de tweede ontmoeting met de Italiaanse qualifier. De Nederlandse nummer één leverde direct zijn opslaggame in. Hij brak terug, maar moest opnieuw een servicebreak incasseren. De 3-1 achterstand werd vervolgens teruggebracht naar 3-3, waarna beide spelers hun servicegames de rest van de openingsset niet meer afstonden.

In de tiebreak nam Lorenzo met harde slagen een 4-0 voorsprong. Haase knokte zich terug door vijf punten op rij te winnen. De nummer 103 van de wereld vond echter zijn krachtige spel weer en pakte de drie volgende punten en daarmee de tiebreak met 7-5.

In het tweede bedrijf keek Haase, net als in de openingsset, direct tegen een breakachterstand aan. Het gat van drie games wist hij niet meer goed te maken en Lorenzo liep zodoende uit naar de 6-3 winst in de set en daarmee de partij.

Lorenzo heeft nu beide onderlinge duels met Haase gewonnen. Vorig jaar was de 23-jarige Italiaan ook al te sterk in de eerste ronde van de Australian Open.

De tegenstander van Lorenzo in de kwartfinale bij het ATP 250-toernooi van Marrakech komt uit de partij Gilles Simon en Guido Andreozzi.