06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase wint eerste gravelpartij in Marokko

09 April, 15:30 | Meer van:

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van de Grand Prix Hassan II. Hij versloeg Malek Jaziri met 6-3 6-4.

In Marokko wordt het enige ATP-toernooi op het Afrikaanse continent gehouden. Het ATP 250-evenement in Marrakech wordt op gravel gespeeld. De ondergrond waar Haase zijn twee ATP-titels op veroverde. Hij was in 2011 en 2012 de beste in Kitzbuhel.

Vorige week verloor Haase in de openingsronde bij de Mouratoglou Open op het gemalen baksteen. Wel won hij samen met Thiemo de Bakker de dubbelspeltitel van het challengertoernooi op de academie van Patrick Mouratoglou. Hierdoor verzamelde Haase de nodige wedstrijduren om de overgang van hardcourt naar gravel te maken.

Tegenstander Jaziri speelde zijn eerste wedstrijd na het hardcourt van Indian Wells en Miami. De voorsprong die Haase had benutte hij optimaal en boekte zijn derde overwinning in vier onderlinge ontmoetingen met de Tunesiër in iets meer dan een uur spelen.

In de tweede ronde is Lorenzo Sonego de tegenstander van Haase. De Italiaan was met 6-3 6-3 te sterk voor Laslo Djere uit Servië.