06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Hardhitter Basilashvili verslaat Haase

24 March, 21:51 | Meer van:

De derde ronde van het Masters 1000-toernooi van Miami is het eindstation voor Robin Haase geworden. Hardhitter Nikoloz Basilashvili was met 7-6(3) 6-3 te sterk.

Haase werd direct door Basilashvili onder druk gezet en de Hagenaar leverde zijn service in de openingsgame in.De break achterstand wist de Nederlandse nummer één halverwege de set te repareren. In de noodzakelijke tiebreak was het echter de Georgiër die het spel naar zich toetrok. Met enkele fraaie winners ging de tiebreak naar de als 17de geplaatste Basilashvilli.

Het eerste deel van de tweede set ging gelijk op. Opvallend was dat de schoen van Haase kapot ging en er in allerijl een nieuw paar uit de kleedkamer moest komen. Minutenlang stond Haase op zijn sokken te wachten op zijn reserve schoenen.

Lang kon Haase van zijn nieuwe paar niet genieten, want bij 4-3 plaatste Basilashvili de beslissende break, waarna hij zich zonder problemen naar de vierde ronde serveerde.

Voor een plek in de kwartfinale speelt Basilashvili tegen Hubert Hurkacz uit Polen of de jonge Canadees Felix Auger-Aliassime.