06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens foutloos na valse start

24 March, 00:44 | Meer van:

Bij het grote WTA-toernooi van Miami heeft Kiki Bertens de laatste 16 bereikt. Ze was met 3-6 6-0 6-1 te sterk voor Viktoria Kuzmova.

Eerder dit jaar in Dubai verloor Bertens van Kuzmova en ook op het hardcourt in Florida kwam de Slowaakse als beste uit de startblokken. Bij 4-3 leverde Bertens, die matig serveerde, haar opslaggame in. Waarna de nummer 48 van de wereld de set gedecideerd uit serveerde.

Na het verlies van de eerste set liet Bertens coach Raemon Sluiter de baan op komen. Het coachmoment bracht de nummer zeven van de plaatsingslijst op het goede spoor. De service begon beter te draaien en in de rally was Bertens ongenaakbaar.

De Wateringse liep in rap tempo uit naar 6-0 5-0 toen ze een game aan haar Slowaakse tegenstandster moest laten. Zonder problemen klaarde Bertens vervolgens de klus op eigen service.

Voor een plek in de kwartfinale is Ashleigh Barty de tegenstandster van Bertens. In een Australisch onderonsje versloeg Barty Samantha Stosur met 6-0 6-3.

Mertens
Elise Mertens speelt later haar derde rondepartij tegen Marketa Vondrousova. De Belgische is als 16de geplaatst bij het Premier Mandatory-toernooi en rekende in ronde twee met 6-2 7-5 af met Pauline Parmentier.