06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase knokt zich langs lucky loser in Miami

23 March, 00:34 | Meer van:

Robin Haase heeft voor het eerst in zijn loopbaan de derde ronde bereikt van het Masters 1000-toernooi in Miami. Op het hardcourt in Florida versloeg hij Lloyd Harris in drie sets: 3-6 6-3 6-4.

Gaël Monfils was in eerste instantie de tegenstander van Haase, maar de Fransman trok zich op de speeldag terug uit het toernooi in verband met achillespeesproblemen. De plek van de als 16de geplaatste Monfils, die in de eerste ronde een bye had, werd daardoor ingenomen door lucky loser Harris.

Middels vroege breaks werden de eerste en tweede set gelijk verdeeld tussen Haase en de 22-jarige speler uit Zuid-Afrika.

In de beslissende set kwam de Nederlandse nummer één tot twee keer toe terug van een break achterstand. Bij 4-4 keek Haase tegen een 0-40 achterstand aan, maar hij repareerde die achterstand met vijf punten op een rij.

In de daaropvolgende servicebeurt van Harris profiteerde Haase van drie fouten op rij van zijn onervaren tegenstander. Harris stopte een rally, terwijl Hawkeye de bal in zag, sloeg vervolgens een dubbele fout en eindigde met een forehand misser op matchpoint, waardoor de zege van Haase een feit was.

In de derde ronde neemt Haase het op tegen Nikoloz Basilasvihli. De Georgiër kende weinig problemen met Mischa Zverev: 6-3 6-2.