08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Muguruza houdt Bertens uit kwartfinale Indian Wells

12 March, 21:44 | Meer van:

Bij het Premier Mandatory toernooi in Indian Wells is Kiki Bertens blijven steken in de achtste finales. Garbine Muguruza was in drie sets nipt te sterk. De tweevoudig Grand Slamkampioene zegevierde met 5-7 6-1 6-4.

In de eerste set maakte Bertens tot tweemaal toe een achterstand goed. De Wateringse kwam eerst terug van 1-3 tot 3-3 om vervolgens weer twee games op rij te verliezen. Maar de als zevende geplaatste Bertens gaf zich bij 3-5 niet gewonnen en knokte zich langszij. Het momentum hield ze dit keer langer vast en stoomde middels vier gewonnen games op rij door naar de 7-5 setwinst.

De eerste game van het tweede bedrijf was ook voor Bertens en vervolgens waren er mogelijkheden om de eerste opslaggame van Muguruza te breken. Dit lukte echter niet en het goede gevoel was verdwenen. Bertens zag de Spaanse zes games op rij pakken en daarmee ging de set met 6-1 naar de voormalig nummer één van de wereld.

Aan het begin van de beslissende set was het Bertens die de eerste plaagstoot uitdeelde door de servicegame van Muguruza bij 1-1 af te pakken. Maar lang kon ze niet van haar voorsprong genieten en leverde direct haar eigen opslag in.

Het boeiende gevecht ging vervolgens lang gelijk op. Bij 5-4 serveerde Bertens om in de wedstrijd te blijven, maar dat lukte niet. Op 30-30 hielp de netband Muguruza een handje. Op het eerste matchpoint was het na de zoveelste lange rally direct raak voor Spaanse nummer 20 van de plaatsing..

In de kwartfinale gaat Muguruza spelen tegen Bianca Andreescu. De Canadese wildcardspeelster versloeg de als 18de geplaatste Qiang Wang met 7-5 6-2.