08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tweede ronde eindstation voor Haase

10 March, 21:15 | Meer van:

Robin Haase is in de tweede ronde van het Masters 1000-toernooi van Indian Wells uitgeschakeld door Andrey Rublev. De 21-jarige Rus versloeg de Hagenaar in drie sets: 6-3 3-6 6-3.

In de tweede ronde zou Haase spelen tegen Pablo Careno Busta, maar de Spanjaard trok zich terug uit het speelschema. Zijn plek in de tweede ronde (na een bye) werd overgenomen door lucky loser Rublev.

De invaller kwam uitstekend uit de startblokken en liep snel uit naar een 5-1 voorsprong. Haase kwam nog twee games terug, maar moest de openingsset toch aan Rublev laten: 6-3.

De eerste helft van het tweede bedrijf ging tot 3-3 gelijk op. Na een goede servicegame knokte Haase zich door de opslagbeurt van Rublev, waarna de Nederlandse nummer één de tweede set bij 5-3 uitserveerde.

De beslissende derde set kenmerkte zich door servicebreaks over en weer. Rublev zag zijn 2-0 voorsprong in rook opgaan, maar bleef gevaarlijk in de opslagbeurten van Haase. De beslissende break viel richting 5-3, waarna de lucky loser de partij zonder veel verzet van Haase uitserveerde.

De volgende tegenstander van Rublev komt uit het duel tussen Feliciano Lopez en Karen Khachanov. De Spanjaard en de Rus spelen later in de tweede ronde in de Indian Wells Tennis Garden tegen elkaar.

Tsitsipas verrassend onderuit
Stefanos Tsitsipas liet zich in de tweede ronde verrassen door Felix Auger-Aliassime. De pas 18-jarige Canadees, die met een wildcard was toegelaten, versloeg de kersverse toptienspeler met 6-4 6-2.

Auger-Aliassime neemt het in de derde ronde op tegen Yoshihito Nishioka. De Japanner verschalkte Roberto Bautista Agut met 7-6(3) 6-4.