08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase verslaat Istomin in Indian Wells

09 March, 09:32 | Meer van:

Robin Haase heeft bij het Masters 1000-toernooi van Indian Wells de tweede ronde bereikt. De Hagenaar versloeg Denis Istomin met 7-6(2) 6-1.

Op baan 9 van de Indian Wells Tennis Garden had Haase alleen in de eerste set tegenstand te duchten van de Oezbeekse qualifier. Haase moest in de openingsset nog een setpoint op eigen service wegwerken, maar was in de tiebreak die volgde ijzersterk.

Haase won de drie eerdere ontmoetingen met Istomin en een vroege break in het tweede bedrijf zorgde ervoor dat 32-jarige speler uit Oezbekistan nu ook geen geloof meer had in een goede afloop. De set ging dan ook in een rap tempo naar de Nederlandse nummer één.

In de derde ronde zou Haase spelen tegen Pablo Careno Busta, maar de Spanjaard trok zich op het laatste moment terug uit het speelschema. Zijn plek in de tweede ronde (na een bye) is overgenomen door lucky loser Andrey Rublev.

In onderlinge ontmoetingen leidt Rublev met 2-1, maar bij het laatste treffen was Haase de winnaar.