08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase niet door openingsronde Dubai

26 February, 13:24 | Meer van:

Het is Robin Haase niet gelukt om de tweede ronde van het ATP 500-toernooi van Dubai te bereiken. De Hagenaar was in de openingsronde niet opgewassen tegen Egor Gerasimov. De qualifier uit Wit-Rusland was met 7-6(2) en 7-6(5) te sterk voor de Nederlandse nummer één.

Haase oogde regelmatig gefrustreerd op de winderige baan 1 van het Avation Club Tennis Centre in Dubai. Hij speelde naar eigen zeggen dan ook niet goed tegen de nummer 155 van de wereld. De 26-jarige speler uit Minsk staat bijna honderd plaatsen lager dan de Nederlander op de ranking. Wellicht speelde problemen met zijn linkervoet, waaraan Haase aan het begin van de tweede set werd behandeld, hem parten waardoor hij veel eigen fouten maakte.

Het verlies bij de Dubai Duty Free Tennis Championships betekent voor Haase alweer zijn vierde nederlaag in een eerste ronde dit jaar. Bij de toernooien van Doha, Auckland en Rotterdam was de openingswedstrijd ook meteen het eindstation.

Gerasimov neemt het voor een plek in de kwartfinale op tegen Matthew Ebden of nummer vijf van de plaatsingslijst Stefanos Tsitsipas.