8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Slechte dag voor Bertens in Dubai

19/02/19, 11:25 | Meer van:

Kiki Bertens is in haar eerste partij bij het Premier-toernooi van Dubai onderuit gegaan. De nummer zeven van de plaatsingslijst speelde niet goed en werd met 6-2 4-6 7-6 uitgeschakeld door Viktoria Kuzmova, de nummer 46 van de wereld.

Bertens brak de Slowaakse in de openingsgame, maar leverde vervolgens zelf haar twee servicegames in. Zodoende werd de 1-0 voorsprong voor Bertens in mum van tijd een 1-4 achterstand. Kuzmova plaagde de nummer acht van de wereld met harde vlakken slagen vanaf de baseline en liep uit naar 5-2 in haar voordeel. Na opnieuw een slordige opslaggame was de 6-2 setwinst een feit voor Kuzmova.

In de tweede set ging het tot 2-2 gelijk op. Maar middels een goede challenge op breakpoint in de servicegame van haar tegenstandster werd het punt toegekend aan Bertens, die wat verkouden oogde. Opnieuw kon ze echter niet lang genieten van de voorsprong, want direct leverde ze, net als in de openingsset, haar volgende opslaggame in.

De twintigjarige Slowaakse bracht Bertens aan het wankelen, maar duwde haar niet om. De Nederlandse nummer één werkte een breakpoint weg en stoomde vervolgens door naar winst in de tweede set: 6-4.

Na de winst in de tweede set leek Bertens beter in haar spel te komen, maar een breakpoint in de derde game werd door haar niet benut. Waarna een game later Kuzmova wel meteen toesloeg op de service van de Wateringse en uitliep naar 4-1. Bij 5-3 serveerde de Slowaakse voor de wedstrijd, maar kon een matchpoint niet benutten. Bertens kwam langszij en toonde haar vechtlust, maar trok in de beslissende tiebreak die volgde ondanks een matchpoint met 8-6 aan het kortste eind.

Kuzmova kan zich nu opmaken voor een treffen met Sofia Kenin. De ongeplaatste Amerikaanse won verrassend van elfde reekshoofd Daria Kasatkina. De nummer 37 van de wereld was met 6-3 2-6 6-4 te sterk voor de Russin.