8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Mertens wint titel in Doha

17/02/19, 08:54 | Meer van:

Elise Mertens heeft de grootste titel uit haar loopbaan gewonnen. Ze schreef deze week het Premier-toernooi van Doha op haar naam door in de eindstrijd Simona Halep in drie sets te verslaan: 3-6 6-4 6-3.

Nog niet eerder wist Mertens te winnen van Halep. In de twee eerdere ontmoetingen was de Belgische niet eens in de buurt van setwinst gekomen. De finale van Doha leek in eerste instantie ook die kant op te gaan, toen Halep de eerste set met 6-3 naar zich toe wist te trekken en in set twee een 2-0 voorsprong nam.

Vechtjas Mertens bleef knokken en wist langszij te komen en de wedstrijd te draaien. Hiermee bekroonde de voormalige nummer 12 van de wereld haar geweldige week met drie toptien zeges op een rij. In de kwartfinale was Mertens te sterk voor Kiki Bertens en in de halve eindstrijd voor Angelique Kerber.

Met de toernooizege in Doha verdiende Mertens 470 punten voor de wereldranglijst en stijgt ze van de 21ste positie naar plek 17. Hiermee komt ze een stap dichterbij haar hoogste ranking van 12.