Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens verliest van Mertens in Doha

14/02/19, 21:40 | Meer van:

Na twee zwaarbevochten overwinningen in drie sets in Doha is Kiki Bertens in de kwartfinale van het grote WTA-toernooi gestrand. Elise Mertens (WTA-21), die evenals haar verslagen tegenstandster op de deelnemerslijst staat in Rosmalen later dit jaar, was met 6-4 6-3 te sterk.

Nóg een wedstrijd winnen na een set achterstand zat er niet in voor Bertens, die tegen Camila Giorgi en Carla Suarez-Navarro eerder deze week wel het tij kon keren. In de moeilijke speelomstandigheden in het koude Qatar bleek het voor Bertens geen gemakkelijke opgave om haar topniveau te halen.

Bertens had kansen om in de eerste game van de wedstrijd een break te plaatsen, maar verzuimde toe te slaan. Mertens slaagde er een game later wél in door de service van haar als vijfde geplaatste tegenstandster te gaan en uit te lopen tot 3-0. De nummer één van Nederland bleef vechten en kon even later een comeback tot 4-4 vieren met een positieve kreet.

Lang kon Bertens niet genieten van de herstelde balans, aangezien Mertens een nieuwe break plaatste en de set met 6-4 binnensleepte via een gemiste backhand van de Wateringse.

Een peptalk van coach Raemon Sluiter kon de situatie van Bertens niet direct verbeteren tegen Mertens, die ook in de tweede set een vroege break forceerde. Wederom kon Bertens terugslaan, maar het gat dichten lukte ditmaal niet. Drie onnodige fouten met de backhand leidden tot het verlies van haar opslagbeurt en een 5-3 voorsprong voor Mertens. Laatstgenoemde serveerde vervolgens de partij uit.

Mertens neemt het in de halve finale op tegen derde reekshoofd Angelique Kerber. De Duitse versloeg bij de laatste acht de Tsjechische Barbora Strycova met 1-6 6-2 7-6(4). Ook eerste reekshoofd Simona Halep en de als vierde gerangschikte Elina Svitolina gaan strijden om een finaleticket.