Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens door oog van de naald in Doha

12/02/19, 19:31 | Meer van:

Bij het WTA-toernooi van Doha heeft Kiki Bertens met moeite de tweede ronde bereikt. De nummer vijf van de plaatsingslijst was met 0-6 7-6(7) 6-4 te sterk voor Camila Giorgi.

In de eerste set had Bertens niets te vertellen tegen de aanvallend ingestelde Italiaanse. Het eerste bedrijf was dan ook in twintig minuten een prooi voor Giorgi.

Naar mate de partij vorderde ging Giorgi, die in 2015 de titel in Rosmalen pakte, steeds meer fouten maken. Toch scheerde Bertens langs de rand van de afgrond toen ze tegen een 5-1 achterstand in de tiebreak aan keek. De pupil van Raemon Sluiter bleef knokken en wist te profiteren van de foutjes van Giorgi en pakte met 9-7 in de tiebreak de tweede set.

In de derde set leek Bertens door te stoten naar winst toen zij in rap tempo een 3-0 voorsprong nam. Maar de nummer acht van de wereld zag hoe haar tegenstandster weer veel ballen binnen de lijnen wist te jagen en zodoende de achterstand omboog naar een 4-3 voorsprong. Bertens rechte haar rug en wist bij 5-4 de beslissende break te forceren en daarmee de winst in de partij.

In de tweede ronde van het Premier-toernooi is Carla Suarez Navarro de tegenstandster van Bertens. De Spaanse met de prachtige enkelhandige backhand versloeg in de openingsronde Ons Jabeurs met 6-3 6-1.

Elise Mertens is ook door naar de tweede ronde in Doha. De Belgische versloeg Katerina Siniakova met 6-4 6-2. Mertens stuit in de tweede ronde op Karolina Pliskova. De Tsjechische is als tweede geplaatst en had een bye in de openingsronde.