06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Geen succes voor Haase dit jaar in Ahoy

11 February, 17:52 | Meer van:

Robin Haase is in de eerste ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament blijven steken. De Hagenaar was met 6-2 7-6(4) niet opgewassen tegen Mikhail Kukushkin.

Waar Haase vorig jaar nog de kwartfinale wist te bereiken bij het ATP 500-toernooi verlaat hij de 46ste editie op de openingsdag in Ahoy. Of het verdedigen van de punten van vorig jaar extra druk met zich meebracht was hij duidelijk. ‘Aan het verdedigen van punten heb ik niet gedacht vandaag. Ik neem ook niet mee de baan op met wat er vorig jaar is gebeurd. Het is namelijk een enorm verschil met vorig jaar, maar dat is bij elk toernooi zo.’

De Nederlandse nummer één zat geen moment lekker in de wedstrijd. De eerste set was dan ook binnen het half uur middels twee service breaks een prooi voor de Kazach: 6-2.

In het tweede bedrijf kwam Haase iets meer op dreef, maar bleef moeizaam door zijn servicegame gaan. Op 5-5 weerde hij vier breakpoints af, waarna een tiebreak de beslissing moest brengen.

Een matige start in de tiebreak kwam Haase niet meer te boven. Van 1-5 kwam hij nog wel terug tot 4-5, waarna Kukushkin de klus op eigen service klaarde. ‘Op dit moment baal ik enorm van deze wedstrijd. In de trainingen ging het eigenlijk heel goed,’ sprak een teleurgestelde Haase.

Zo kwam er een einde aan het optreden van Nederlands beste tennisser in een matig gevuld Ahoy. ‘Het was niet mijn verzoek om op maandagmiddag te spelen. Maar ik begrijp dat wanneer er zoveel toppers aanwezig zijn dat het niet lukt om bij voorkeur om 19.30 uur te spelen.’