06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Tsitsipas stunt tegen Federer op Australian Open

20 January, 14:15 | Meer van:

Stefanos Tsitsipas heeft in de vierde ronde van de Australian Open een prachtige overwinning geboekt op Roger Federer. De jonge Griek versloeg de zesvoudig kampioen en tweevoudig titelverdediger met 6-7 7-6 7-5 7-6 in een kolkende Rod Laver Arena.

Tsitsipas kende veel moeite om zijn servicegames binnen te halen, maar met zijn onverzettelijkheid en aanvallende spel lukt het keer op keer. Kenmerkend voor de wedstrijd waren de vele setpunten die hij in de tweede set wist weg te poetsen. De cruciale tiebreak van de tweede set ging naar de beste speler onder de 21 jaar waardoor hij in de wedstrijd bleef hangen.

Aangemoedigd door de vele enthousiaste Griekse fans hield Tsitsipas in de derde en vierde set zijn energieniveau en vechtlust hoog. Op het eerste matchpoint in de tiebreak van de vierde set was het raak voor de nummer 15 van de wereld, die in juni ook te bewonderen is op het gras van Rosmalen.

In zijn eerste kwartfinale op Grand Slamniveau is Roberto Bautista Agut zijn tegenstander. De Spanjaard versloeg Marin Cilic in vijf sets.