08 - 16 juni 2019
Autotron 's-Hertogenbosch

08 - 16 juni 2019 | Autotron 's-Hertogenbosch

Libéma Open 2018 – Krunic wint eerste titel

17/06/18, 14:22 | Meer van:

Aleksandra Krunic is de kampioene van het Libéma Open 2018. De Servische was in de eindstrijd op zondag met 6-7(0) 7-5 6-1. Kirsten Flipkens de baas. Voor de Servische is de eindzege extra bijzonder, aangezien het haar eerste WTA-titel markeert. Haar tegenstandster stond in 2013 ook in de titelstrijd op het Autotron.

Krunic stond 5-3 voor in de eerste set, maar liet het toe dat Flipkens terug kon komen. In de tiebreak werd het maar liefst 7-0 voor de Belgische, die op zaterdag aan de zijde van Kiki Bertens ook in de finale van het dubbelspel stond. Daarin moest ze noodgedwongen opgeven met krampverschijnselen, waardoor Demi Schuurs en Elise Mertens de trofee in de schoot geworpen kregen.

De finale stond dankzij de hoge mate van variatie in het spel van beide speelsters bol van de fraaie slagenwisselingen. Zowel de 25-jarige Krunic als de zeven jaar oudere Flipkens maken graag gebruik van slice en bewegen vloeiend richting het net.

Het afdwingen van een derde set gaf de slechts 1.63 meter lange Krunic de gelegenheid haar fitheid te tonen en haar moegestreden tegenstandster vanaf het begin op een ruime 3-0 achterstand te zetten. Die voorsprong gaf de nummer 55 van de wereld niet meer uit handen.

Bij een stand van 5-1 maakte Krunic een einde aan het prachtige vrouwentoernooi op het Libéma Open 2018. De mannenfinale van de huidige editie gaat tussen tweede reekshoofd Richard Gasquet uit Frankrijk en landgenoot Jeremy Chardy.