06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Flipkens bereikt via uitputtingsslag finale

16/06/18, 16:53

De finale van het vrouwentoernooi is bekend. Na Aleksandra Krunic heeft ook Kirsten Flipkens zich geplaatst voor de eindstrijd op zondag. De Belgische was met 7-5 6-7(7) 6-4 te sterk voor de Slowaakse Viktoria Kuzmova.

De 32-jarige Flipkens heeft bewezen goed uit de voeten te kunnen op gras. Met lage sliceballen en goede volleys versloeg ze eerder in het toernooi Kiki Bertens. Tegen de 20-jarige Kuzmova liet de speelster uit Geel in de tweede set nog vier matchpoints onbenut.

In de beslissende set kwam de jonge Kuzmova, uitkomend in haar tweede halve finale op WTA-niveau in 2018, met 4-1 voor te staan. Haar ervaren tegenstandster, die op zaterdag ook de finale in het dubbelspel gaat spelen, won vanaf die stand vijf games op rij om haar plaats in de eindstrijd veilig te stellen.

‘Het was mijn sterkste mentale zege ooit’, aldus Flipkens in het baaninterview na afloop van de partij. Krunic klopte in haar halve finaleduel tweevoudig Libéma Openkampioene CoCo Vandeweghe, eveneens via een lange driesetter.