06 - 14 juni 2020
Autotron 's-Hertogenbosch

06 - 14 juni 2020 | Autotron 's-Hertogenbosch

Chardy zorgt voor volledig Franse finale

16/06/18, 21:09 | Meer van: ,

Het Libéma Open 2018 krijgt een Franse mannenfinale. Jeremy Chardy klopte in de halve eindstrijd Matthew Ebden met 6-4 7-5 en gaat op zondag om de titel strijden met vriend en landgenoot Richard Gasquet.

Chardy is goed op dreef op gras. In de week voorafgaand aan het Libéma Open won de 31-jarige hardhitter het Challengertoernooi in Surbiton (Londen) en is derhalve bezig aan een indrukwekkende zegereeks.

De nummer 72 van de wereld verloor nog nooit van Ebden en heeft nu vier keer gewonnen van de 30-jarige Australiër. In onderlinge duels met Gasquet kan Chardy niet leunen op een positieve balans (1-4). Zijn enige overwinning kwam wel eerder dit jaar op het hardcourt van Miami.

De finalepartij in Rosmalen markeert het eerste treffen tussen Chardy en Gasquet op gras. Laatstgenoemde tweede reekshoofd heeft reeds 15 ATP-titels gewonnen. Chardy mikt op zijn tweede eindzege op het hoogste niveau.

De mannenfinale start op zondag niet eerder dan 14.30 uur en volgt de vrouwenfinale van 12.00 uur tussen Aleksandra Krunic en Kirsten Flipkens.