10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Titelverdediger Muller onderuit; Verdasco klopt jonge Rus

13/06/18, 17:54 | Meer van:

Gilles Müller heeft zijn titel niet kunnen verdedigen bij het Libéma Open. In zijn eerste partij bij de huidige editie ging de Luxemburger verrassend met 6-3 7-5 onderuit tegen de Australiër Matthew Ebden.

Müller kon als derde reekshoofd rekenen op een bye in de eerste ronde, maar heeft zijn geplaatste status niet kunnen waarmaken. De linkshandige servicevolley-speler moest drie keer een opslagbeurt inleveren, terwijl hij zelf slechts één break wist te plaatsen.

Ebden neemt het in de kwartfinale op tegen de Roemeen Marius Copil, die na meer dan twee uur spelen afrekende met de als zevende geplaatste Yuichi Sugita uit Japan: 7-5 4-6 6-4.

Vierde reekshoofd Fernando Verdasco is wel doorgedrongen tot de laatste acht. De linkshandige Spanjaard had minder dan een uur nodig tegen de 22-jarige Rus Daniil Medvedev en kan zich opmaken voor een zwaar kwartfinaleduel tegen Bernard Tomic, van wie hij maar liefst vijf keer op rij heeft verloren.

De 25-jarige Australiër was op zijn beurt in twee sets te sterk voor Robin Haase: 6-3 7-5.