10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Krunic maatje te groot voor Schoofs

13/06/18, 12:50 | Meer van:

Aleksandra Krunic is doorgedrongen tot de kwartfinale van het Libéma Open. De Servische, als zevende geplaatst in Rosmalen, versloeg op het centre court de Nederlandse wildcardspeelster Bibiane Schoofs: 7-5 6-2.

De 30-jarige Schoofs debuteerde deze week in Rosmalen en kwam voor het eerst in actie op WTA-niveau sinds 2011. Het grote gat is een gevolg van jarenlange afwezigheid op de tour door blessures en privékwesties.

De 25-jarige Krunic strandde vorig jaar in de tweede ronde op het Brabantse gras. Dit jaar neemt ze het in de kwartfinale op tegen Belinda Bencic of Veronika Kudermetova. Laatstgenoemde qualifier uit Rusland verschalkte in de eerste ronde nog titelverdedigster Anett Kontaveit.