10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Tsitsipas en Tomic starten met winst

12/06/18, 14:35 | Meer van: ,

Stefanos Tsitsipas is goed van start gegaan op het Libéma Open. Het Griekse tienertalent won zijn eerste ATP-wedstrijd ooit op gras ten koste van de lucky loser John-Patrick Smith: 3-6 6-4 6-4.

De 19-jarige Griek, wildcardspeler en vijfde reekshoofd, slaagde erin een set achterstand om te buigen tegen de Australische Smith, die op het laatste moment de geblesseerde Tallon Griekspoor verving op het centre court.

De volgende opponent van Tsitsipas is de Tunesiër Malek Jaziri. De 34-jarige speler klopte in de persoon van Max Purcell een qualifier: 6-2 6-3.

Grasliefhebber Bernard Tomic is ook doorgedrongen tot de tweede ronde. De voormalig nummer 17 van de wereld kwalificeerde zich met succes voor het hoofdtoernooi en zette op dinsdag met gemak de Amerikaanse lucky loser Kevin King aan de kant: 6-4 6-2.

De Australiër staat in zijn volgende partij tegenover Robin Haase, die zich een dag eerder reeds naar de tweede ronde sloeg via Ivo Karlovic.

Mackenzie McDonald heeft dankbaar gebruik gemaakt van zijn wildcard bij het Libéma Open 2018. De 23-jarige Amerikaan boekte in de eerste ronde een verrassend eenvoudige zege op achtste reekshoofd Andreas Seppi uit Italië: 6-4 6-2.

Qualifier Alex Bolt is de volgende tegenstander van McDonald en boekte eveneens een indrukwekkende zege. De Canadees Vasek Pospisil werd in drie sets verslagen: 4-6 7-6(5) 6-2.

Jeremy Chardy trotseerde in zijn eerste duel niet alleen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez na een hevige strijd, maar ook de nodige regenonderbrekingen. De Fransman kwam na twee uur en driekwartier met 6-4 6-7(7) 7-6(4) als winnaar uit de bus.

In de tweede ronde wacht landgenoot en eerste reekshoofd Adrian Mannarino, die in de eerste ronde een bye genoot.