10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Mertens door naar tweede ronde

12/06/18, 18:27 | Meer van:

Elise Mertens heeft als tweede reekshoofd niet teleurgesteld in de eerste ronde van het Libéma Open. De in een goede vorm verkerende Belgische klopte op het centre court de Sloveense Polona Hercog met 6-2 6-4.

Bij de editie van 2017 bleef Mertens steken in de eerste ronde. Ditmaal treft ze in de tweede ronde de Duitse Antonia Lottner, die een duel der qualifiers won van Anna Blinkova: 6-2 3-6 6-2.

Mede dankzij een halve finaleplaats op de Australian Open dit jaar heeft Mertens goede zaken gedaan op de wereldranglijst. Deze week bekleedt de pas 22-jarige speelster plaats 15 in de rankings.

Vijfde reekshoofd Shuai Zhang overleefde haar eerste duel in Rosmalen niet. De pas 19-jarige Hongaarse qualifier Fanny Stollar klopte de tien jaar oudere Chinese met duidelijke cijfers: 6-3 6-3. Om de kwartfinale te behalen dient zij af te rekenen met Alison Riske uit de Verenigde Staten. Laatstgenoemde was in de eerste ronde te sterk voor Tatjana Maria: 6-4 7-6(2).