10 - 16 juni 2019
Autotron Rosmalen

10 - 16 juni 2019 | Autotron Rosmalen

Bertens blij met niveau na gewonnen thriller

12/06/18, 18:41 | Meer van:

Kiki Bertens begon aan het Libéma Open met een zwaarbevochten overwinning op Natalia Vikhlyantseva (WTA-85), de verliezend finaliste van vorig jaar. Na afloop verklaarde Bertens positief verrast te zijn over haar spel.

‘Spelen op gras blijft voor mij moeilijk, maar ik ben blij met het niveau dat ik liet zien. Het bleef vrij stabiel. Ik merk ook dat ik vooruitgang boek op gras. Vergeleken met vorig jaar beweeg ik beter, ben ik een stuk fitter en haal ik meer ballen. Dat maakt het een stuk makkelijker.’

Wel heeft ze een door coach Raemon Sluiter opgestelde doelstelling nog niet gehaald in haar eerste partij op het Brabantse gras. ‘Ik kreeg de opdracht om drie keer servicevolley te spelen en volgens mij deed ik dat maar één keer. Het is de bedoeling dat ik nog aanvallender ga spelen.’

Voor Bertens wacht een bijzondere tweede ronde in Rosmalen. Ze neemt het dan namelijk op tegen Kirsten Flipkens, met wie ze woensdag samen dubbelt. ‘Dat soort dingen kunnen gebeuren. We gaan met veel plezier dubbelen en dan verwacht ik donderdag een mooie onderlinge strijd. Zij speelt erg goed op gras.’