8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Hogenkamp niet opgewassen tegen Van Uytvanck

11/06/18, 12:23 | Meer van:

Richel Hogenkamp heeft niet kunnen stunten in de eerste ronde van het Libéma Open. De wildcardspeelster werd met 6-1 6-2 geklopt door zesde reekshoofd Alison van Uytvanck.

Hogenkamp en Van Uytvanck hadden de eer de eerste centre court wedstrijd van het toernooi te spelen. Onder de fel schijnende zon was de aanvallend ingestelde Belgische een maatje te groot voor de thuisspeelster, die bij de twee voorgaande edities wel de eerste ronde overleefde.

‘Het begin was close en na de eerste set had ik – ondanks de stand – nog steeds het gevoel dat ik wel aardig in de buurt zat. Je zag dat ze bij elke korte bal van mij direct wilde overnemen. Ze stapt dan in en dat is op gras belangrijk’, aldus een teleurgestelde Hogenkamp.

‘Ze speelde erg goed, serveerde sterk, gaf weinig cadeautjes en maakte tempo. Haar bal blijft erg laag. Je komt er nauwelijks onder. Bovendien pakt ze je tweede service goed aan.’

De 24-jarige Van Uytvanck, in het bezit van twee WTA-titels, treft in de tweede ronde de winnares van het duel tussen qualifier Marina Melnikova en de Slowaakse Viktoria Kuzmova.

De eerste speeldag kent meer Nederlandse inbreng. Onder anderen Robin Haase en Arantxa Rus komen in actie in het enkelspel.