8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Haase velt reus Karlovic

11/06/18, 16:45 | Meer van:

Robin Haase is door naar de tweede ronde bij het Libéma Open. De nummer één van Nederland versloeg op het centre court servicemachine Ivo Karlovic met 7-6(3) 6-7(5) 6-3.

Ook in de kwartfinale van 2015 klopte de Hagenaar de inmiddels 39-jarige Karlovic, voormalig nummer 14 op de wereldranglijst, in drie sets. De boomlange veteraan schopte het in 2017 nog tot de finale in Rosmalen, maar moest daarin zijn meerdere erkennen in Gilles Muller.

Niet geheel verrassend voerde het serveerwerk de boventoon tijdens de wedstrijd. Haase kwam tot 15 aces, terwijl de teller van Karlovic eindigde op 24 direct gescoorde opslagen. In de derde set werd de enige servicebreak van de wedstrijd geplaatst, met een fraaie backhand returnwinner van Haase. De voorsprong kon de thuisspeler even later omzetten in een overwinning.

‘Toen ik de loting zag was ik niet bepaald enthousiast, al is er met het ijzersterke deelnemersveld hier geen enkele gunstige tegenstander. Ivo is simpelweg een lastige klant, maar ik retourneerde erg goed vandaag’, aldus Haase, als zesde geplaatst deze week.

De publiekslieveling treft in de volgende ronde de Australische qualifier Bernard Tomic of de charismatische Cyprioot Marcos Baghdatis.

Daniil Medvedev heeft zich ook naar de tweede ronde geslagen. De 22-jarige Rus rekende af met de Indiër Yuki Bhambri op het centre court: 6-4 6-1. Zijn volgende tegenstander is vierde reekshoofd Fernando Verdasco.