8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens dinsdag in actie tegen Vikhlyantseva

11/06/18, 19:30

Op dag twee van het Libéma Open is het belangrijk om op de kleine lettertjes te letten, teneinde misverstanden te voorkomen. Op het centre court komen vandaag namelijk achtereenvolgens in actie: Kiki Bertens en Elise Mertens. Beide vrouwen behoren tot de grootste kanshebsters op de titel deze week, afgaande op de plaatsingslijst.

Bertens heeft zwaar geloot, met een duel tegen de 21-jarige Natalia Vikhlyantseva. Ondanks de jeugdigheid van de Russin, stond zij hier vorig jaar al wel in de finale. De wedstrijd begint niet voor 14:30 uur, waarna zuiderbuur Mertens de slotpartij voor haar rekening neemt tegen de Sloveense Polona Hercog. Dit jaar heeft de 22-jarige Mertens grote stappen gezet, met name door de halve finale van de Australian Open te bereiken. Tevens vormt zij een vast dubbelduo met de Limburgse Demi Schuurs.

Voordat de vrouwen aan de beurt zijn, start de dinsdag met twee mannenduels in het stadion. De eerste ballen worden geslagen door Australisch enfant terrible Bernard Tomic, die met succes uit het kwalificatietoernooi is doorgestroomd, en de Cyprioot Marcos Baghdatis. Misschien kent u de nu 32-jarige speler nog van zijn finaleplek op de Australian Open, wat alweer 12 jaar geleden is.

Liefhebbers van woordgrappen kunnen zich vervolgens creatief uitleven met de confrontatie tussen Stefanos Tsitsipas uit Griekenland en onze landgenoot Tallon… Griekspoor. Beide spelers staan aan het begin van hun carrières en zullen gretig zijn om zich te bewijzen voor het grote publiek. Tsitsipas speelde dit jaar al wel een prestigieuze ATP 500-finale in Barcelona.