8 - 16 juni 2024
Autotron 's-Hertogenbosch

8 - 16 juni 2024 | Autotron 's-Hertogenbosch

Bertens opent tegen finaliste 2017

09/06/18, 16:18

De 32 deelneemsters aan het Libéma Open 2018 hebben kennisgemaakt met hun tegenstandsters in de eerste ronde. De loting werd op zaterdagmiddag verricht door Robin Haase. Titelhoudster Anett Kontaveit, die in de eerste ronde een qualifier treft, deed hetzelfde voor het mannentoernooi.

CoCo Vandeweghe is als eerste geplaatst op het Brabantse gras. De Amerikaanse opent haar campagne tegen de Wit-Russin Aliaksandra Sasnovich. Tweede reekshoofd deze week is Elise Mertens. De 22-jarige Belgische neemt het op tegen Polona Hercog uit Slovenië.

Nederland wordt vertegenwoordigd door de als derde geplaatste Kiki Bertens. De Wateringse heeft niet gunstig geloot en treft direct de Russin Natalia Vikhlyantseva, verliezend finaliste in 2017. Ook Richel Hogenkamp staat in het hoofdschema, via een wildcard. Haar eerste opponente in Rosmalen is de als zesde geplaatste Alison Van Uytvanck uit België.

Bibiane Schoofs kon evenals Hogenkamp rekenen op een wildcard. Met de Duitse Carina Witthoeft als tegenstandster in de eerste ronde kan de dertigjarige speelster uitgaan van een zware openingspartij.

Het hoofdtoernooi vangt aan op maandag 11 juni.